22 aprilie 2013

FELICITĂRI DE ZIUA BIBLIOTECARULUI 2013


BIBLIOTECA – TEMPLU AL CULTURII ŞI  AL CUNOŞTINŢELOR


Ziua bibliotecarului, sărbătorită în cel mai frumos anotimp al anului, primăvara, din iniţiativa bibliotecarului principal Ana Braiescu, au fost selectate cele mai reuşite felicitări dedicate colectivului Bibliotecii Ştiinţifice Centrale "Andrei Lupan" a AŞM de la partenerii fideli Universitatea Academiei de Ştiinţe, Liceul Academiei de Ştiinţe, colegi din cadrul Institutului de Istorie Stat şi Drept al AŞM, colegii bibliotecii.


Deşi în ultimul timp calculatorul cu internetul ocupă tot mai mult loc în viaţacotidiană, totuşi biblioteca este sursa primordială de culturalizare, ajutorul principal al cercetătorului. Fără carte nu se fac studii serioase. De aceea în faţa Bibliotecii Ştiinţifice Centrale a Academiei se preconizează un monument al cărţii.
Ghidul principal al cititorului, al cercetătorului, busola călăuzitoare în lumea cărţilor sunt doamnele noastre bibliotecare, printre ele şi eruditul domn Ion Şpac. Întregul colectiv al Bibliotecii merită toată lauda şi cea mai înaltă apreciere. Deşi nu venim în contact direct cu fiecare colaborator, totuşi le simţim munca, aportul ce contribuie la buna desfăşurare a activităţii Bibliotecii.
Ne simţim bine la Bibliotecă, ne face plăcere să contactăm, mai ales, cu doamnele bibliotecare ce ne deservesc în mod direct: Silvia Colesnic, Maria Cocieru, Maria Poştarenco, Raisa Vasilache, Eugenia Creul, Angela Timuş, tânăra colaboratoare Pelaghia Popescu, care s-a încadrat plenar, preluând tradiţiile frumoase ale acestui colectiv. Toate sunt competente, binevoitoare, amabile, harnice ca nişte albinuţe, devotate muncii lor, încât nu-şi respectă nici ora de masă, dacă vine cititorul. În rezultatele cercetărilor noastre este inclusă implicit şi munca Dumnealor, fapt pentru care le exprimăm stima şi recunoştinţa.
Ţinem să spunem un cuvânt de bine şi despre modul de conducere a Bibliotecii de către doamna directoare, doctor în filologie, Aurelia Hanganu, care a îmbogăţit fondul Bibliotecii cu multe cărţi noi, ediţii scumple, de lux şi foarte necesare cercetărilor.

Cu ocazia Zilei Bibliotecarului, pentru întregul colectiv al Bibliotecii în frunte cu doamna directoare Aurelia Hanganu aducem cele mai frumoase urări de sănătate, fericire, permanentă primăvară în suflet, să Vă zâmbească florile, să Vă cânte privighetorile şi să Vă însoţească totdeauna bucuria lucrului împlinit.
Să trăiţi, că ne trebuiţi
                                                            Dr. Maria, COSNICEANU


Cu ocazia Zilei Profesionale a Bibliotecarului aduc cele mai frumoase felicitări pentru colectivul Bibbliotecii Centrale a Academiei de Ştiinţe. Vă mulţumesc pentru munca plină de abnegaţie, pentru devotament, pentru răbdare şi omenie. Multă sănătate, succese pe plan profesional, fericire în viaţa personală, linişte în suflet şi în casă.

La mulţi ani!

Cu deosebit respect, Alina Felea, dr. în istorie, conf. cerc., Institutul de Istorie, Stat şi Drept al AŞM.

   Voi candele  aprindeţi omenirii
            Pe căi  ce-abea  se văd din labirinturi
            Şi picuraţi nectar pe paginile firii
            Din veacuri pe poeţi  reînviindu-i
În această frumoasă zi de primăvară cînd zarzării îşi desfac petalele în ritm de vals,cînd natura este în cele mai frumoase straie de sărbătoare,vin cu cele mai frumoase urări de sănătate, prosperitate, bucurii şi realizări frumoase pentru toţi acei ce au ales să fie promotori  ai culturii şi ai frumosului,ai inteligenţei şi ai  adevărului, căci, cine dacă nu bibliotecarii deschid uşa spre  labirintul cunoaşterii, aprind lumina în întunericul ignoranţei.
   Ei sînt păstratorii comorilor adunate de omenire timp de secole şi milenii.
 Cît de nobilă este inteligenţa  lor şi cît de mari sînt facultăţile  lor sufleteşti!Ce aleasă este cugetarea lor! Întocmai  ca nişte îngeri în fapte şi ca un zeu în năzuinţele lui.
  Îi găsim adesea stînd de vorbă  cu Solomon despre înţelepciunea lumii antice sau cu  Mateevici despre frumuseţea limbii române.Alteori rîde împreună cu Moliere sau plînge asupra unei tragedii.Dragostea pentru carte îl transpun mereu într-o  lume  plină de farmec şi mister, dar de fiecare dată ştie  aproape la perfecţie ce carte trebuie fiecăruia, cine  este  autorul şi unde se găseşte.
 
Voi ardeţi ca soarele-n ceruri
  Şi umpleţi de raze pămîntul
  De veşnice,noi adevăruri
  Vi-i plin de iubire  cuvîntul

Prin mânile voastre au trecut mii de cărţi, lăsând din tainele lor o picătură în sufletul vostru, ca mai apoi să o oferiţi cu dragoste  celor ce caută adevărul. Nu aţi vrut banii acestei lumi căci, bogăţia voastră este mai  presus de ei. Nu aţi vrut puterea acestei lumi, căci puterea voastră este mai presus  de guverne şi dictatori.
 N-aţi căutat  prieteniile înşelătoare ale acestei lumi căci aţi avut alături cartea, cel mai de  nădejde prieten.
  Cu ocazia frumoasei sărbători  vă doresc să fiţi  şi în continuare  acei susţinători şi promotori ai culturii prin carte  cum aţi fost mereu.
Să dăinuiţi  precum dăinueşte  amintirea despre o carte  citită cu nesaţ.

                                                                         Dumanschi, Artur
                                                     USM, Faculatatea: Istorie si filozofie
                                                                                    Anul I

                       O, sfinte tu, bibliotecar!

                       Esti datator tu de lumina
                       Si te jertfesti pe–acest altar
                       A lumii cartii cea divina.
Biblioteca este un Labirint iar fiecare carte- o noua fereastra spre cunostinta. Bibliotecarul fiind o voce calduroasa care te indruma si-ti da sfaturi.
Cu ocazia “Zile bibliotecarului”venim cu laudele nostre pentru truda, pasiunea pentru rezultatele frumoase in tot ceia ce faceti si pentru efortul depus in munca de zi cu zi. Va dorim, in primul rind sanatate pentru a reusi sa va desfasurati eficient activitatea profesionala, buna intelegerea, puterea de munca, realizari si impliniri in toate
Contribuiti la fortificarea legaturii dintre student-carte. Prin intermediul D-stra putem explora lumea cartilor. D-stra reprezentati ghidul care ne faciliteaza pasii spre drumul nenumaratelor si incontestabililor opera nemuritoare.
La multi ani, dragi ocrotitori ai cartii, cei care ne indruma spre lumea cunostintelor!
                         Cu stimă şi respect colega Diana Jieru!

       
  A devenit deja o tradiţie de a sărbători ziua profesională a bibliotecarului pe 23 aprilie. Cu această ocazie, dargi colegi şi în special celor care constituie sufletul acestei instituţii – Doamnei Director Aurelia Hanganu, Angela Timuş, director- adjunct vă adresez sincere felicitări, însoţite de urări de sănătate, prosperitate şi împliniri în munca pe care o depuneţi în slujba cărţii şi a culturii, bună înţelegere, putere de muncă, realizări şi împliniri în toate. Să plouă deasupra d-ră cu stropi de fericire, să vă fie visul un zbor spre împlinire, povara d-ră să fie un car de sănătate, să vă fie viaţa scăldată-n bunătate. Să vă bucuraţi mereu de lumina speranţei, de stima tuturor celor care vă înconjoară.

     Vă doresc mari realizări pe plan profesional cît şi pe cel personal, să fiţi inconjuraţi mereu de cititori dornici de-a lectura, colecţii de cărţi cît mai valoroase şi mult curaj şi rabdare în ceea ce faceţi. Mult succes, câţi mai mulţi cititori în bibliotecă şi o viaţă lungă şi frumoasa precum e calea cărţii.

Cu stimă şi respect colega Anna Tocan!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu