3 ianuarie 2014

DONAŢIE PENTRU BIBLIOTECA ȘTIINȚIFICĂ „ANDREI LUPAN” A AȘM


La sfîrşitul anului 2013 dl Alexandru Donos, care a activat timp de 46 de ani (1960-2006) la publicaţiile „Cultura Moldovei”; „Cultura”; „Literatura și arta” acum în vîrstă de 83 de ani, a hotarât să ofere o donaţie bibliotecii noastre, aducînd un set de 68 de reviste apărute la Bucureşti şi la Cluj (Romania cu peste 50 de ani în urmă). Este vorba de revista „Limba romană” şi revista „Studii şi cercetari lingvistice”, editate în anii 1957-1962.
De altfel, în fondul Bibliotecii Științifice „Andrei Lupan” a AȘM nu dispunem de revistele din aceşti ani. Fiind pe atunci student la Universitatea de Stat din Chişinău, Alexandru Donos a avut îndrăzneala să le aboneze şi să le păstreze timp de aproape o jumătate de secol. Ambele reviste le primea ridicându-le la oficiile poştale Nr. 3, acesta având adresa post restant (Двостребования în limba oficială atunci) - adresa tipărită pe pagina a patra a copertei fiecărui număr, practică utilizată în acea vreme cu periodicele sosite de peste hotare.
Administrația Bibliotecii Științifice „Andrei Lupan” a AȘM exprimă sincere mulțumiri dlui Alexandru Donos pentru acest act de caritate, prin care dumnealui a completat un spaţiu, rămas până în prezent alb, de pe rafturile publicaţiilor periodice de specialitate.

Cu alese considerații:
Administrația Bibliotecii Științifice „Andrei Lupan” a AȘM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu